Dags att nå mina mål!

feb 29, 2016 | 4 Kommentarer

Dags att nå mina mål!

I alla fall ett av dem, som gäller min vikt. Just nu kan jag inte göra så mycket åt träning dvs jogging och promenader pga min nyopererade fot och inte kan jag ta mig till gymmet heller men det är ett senarelagt mål, men visst lite hemma träning fungerar.

Så här är läget just nu.

Den 8 januari vägde jag in mig på 67,3 kg, sammanlagt minus 8,3 kg och bara 3,3 kg kvar Tjohoo!! så glad jag var, så nöjd med mig själv att jag hade lyckats. Sedan vet jag inte riktigt vad som hände, kan i alla fall inte förklara det men jag misskötte kosten (för mycket kollisar) la av med träning??? och den 12 februari (min operationsdag) hade jag gått upp 1,5 kg till 68,8, inte alls roligt.

Nu har det gått lite mer än 2 veckor sedan min operation och jag har ytterligare 1,4 kg plus så nu säger vågen 70,2 kg alltså sammanlagt 2,9 kg plus sen 8 januari . Katastrof tycker jag och ändå har jag inte brytt mig…förrän idag.

Jag vet att om jag sköter kosten så tappar jag de pluskilona snabbt så nu har jag suttit i över en timme och gjort iordning i min pärm, där har jag alla praktiska tips sedan min kostrådgivarutbildning och även annat bra material bla. från Martina Johansson min favorit lchfare.

20160229_144935

Nu får jag bestämma mig, ska jag vara lchfare, äta naturlig mat eller ska jag äta mat med kolhydrater?

Jag började med lchf en gång i tiden för att äta mig frisk från mitt eksem, sen slutade jag röka och fick plus kilon som jag kämpat med ett tag. Nu måste jag tro på att jag kommer att lyckas, ha positiv inställning, ha realistiska mål och mitt första delmål är minus 4 kg till den 18 mars (relistiskt?) alltså ska vågen säga 66,2 kg det datumet.

Jag väljer lchf!!

Så här kommer min frukost och lunch idag:

Frukost: äggsmör gjort på 3 äggulor + 15 gram bregott

Lunch: Bacon + spenat och smör

20160229_140538

Det är hårt arbete och känslan jag kommer att ha den 18 mars är belöning.

Ha en fin måndags kväll

Visa att du finns

Lämna en kommentar

4 Kommentarer

 1. jeanette sandelin

  Hej! Vad duktig du är! Heja heja. Vi ligger samma viktmässigt. Jag vill ner till 63 kg för att jag är En och 63 lång. Hur lång är du?

 2. Ewa

  hejsan!! och stort tack 🙂 Jagär 1,69 cm. Vi får kämpa på …i morse stod vågen på 68,9..du ser när jag gör rätt händer det grejer. Ha en fin dag // Kram E

 3. Kristina

  Vad duktig du är! Jag har också lust att äta lchf och gå ner de extra kilonen jag har, men jag vet inte hur man gör, vart man hittar recept och hur man planerar maten??? Finns det någon guide på nätet någonstanns?

 4. Ewa

  Hej Kristina!! Jag rekommenderar dig att köpa boken Dags att bli smal av Katrin Zytomierska Den är enkel, inga krusiduller och med menyer. Kanske den finns på bokrean nu ☺

Trackbacks/Pingbacks

 1. När jag gör som jag ska.... - Mitt liv som sundMitt liv som sund - […] fungerar det …redan 1,3 kg minus och det på ett dygn , som jag skrev igår här så har…
 2. Lite tankar en tisdag - Mitt liv som sundMitt liv som sund - […] varit mer åt liberal lchf i 2 månaders tid nu fast jag har haft mål och skrivit om dem…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa mer

Här är några relaterade inlägg

Min utmaning i oktober

Min utmaning i oktober

Min utmaning i oktober Min utmaning för oktober månad var att komma igång med viktminskning, träna tyngre och 5 pass i veckan. Jag behöver en viktminskning på ca 5 kg, Du vet de berömda 5 som verkar sitta som berget. Jag får bråka lite med kroppen för att den ska...

I morgon startar dieten

I morgon startar dieten

I morgon startar dieten I morgon återgår jag till matlådor och diet efter en sommar med en massa gott att äta och dricka men av någon konstig anledning så har jag inte gått upp i vikt i sommar, antar att det beror på att jag promenerat nästa varje dag, de plus på...

300000 steg

300000 steg

300000 steg Du som känner mig eller följt mig här på bloggen ett tag vet att jag älskar utmaningar. Maj månad har jag haft en riktigt viloperiod från nästan all träning och promenader, det är en utmaning för sig för mig men nu är det dags att röra på sig igen och då...