Enformighet underlättar

Enformighet underlättar

Matlådor

Många frågar mig hur jag kan äta samma mat dag ut och dag in som jag nu gjort i 9 veckor 🙂 det finns faktiskt en fysiologisk fördel med att äta samma mat, detta kallas sensory specific satiety. Vilket i princip betyder att vi blir mätta på en viss smak eller en sorts stimulans.  Ju färre variation och smaker kommer att leda till att du känner dig mätt fortare.

Ett bra och tydligt exempel på detta är om du endast köper en sort av godis jämfört om du köper massor av olika sorter. Du kommer att äta mindre godis om du bara har en sort, köper du samma godissort varje dag leder detta också till en ökad mättnad.

text hämtat från deffa.nu  

Hoppas Du har det bäst

Avslut kram ewa

3 Kommentarer

  • Intressant att läsa ? Brukar undra hur min katt kan vara nöjd med att äta samma mat varje dag, men det är kanske tur det:-) Kanske något jag själv borde anamma.

    Hälsningar Petra

    https://hemmafrunsdagligheter.blogspot.se/

  • Jag håller med dig enformighet underlättare, men jag ser det mer som avkoppling från val och intryck ? Men det är intressant det du skriver att man kan bli mätt på smakerna, att man formar en slags tråkighet i munnen så att du känner dig mätt fortare. Coolt ändå hur kroppen funkar.

    Ha en super grym dag

  • Intressant läsning! Man är ju lite av en vanemänniska och äter ju gärna samma som man vet smakar gott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen

Hej,

mitt namn är Ewa och det här är min lilla hörna på nätet. En blogg om tankar kring ett sundare liv, ett friskare liv med kost och träning. Här kan Du läsa om mina kostvanor, min träning och min vardag. Följ med på vägen till en sundare vardag..

InstagramFacebookRSS

Prenumerera på bloggen via epost

 äkta blogg