Karl Lange och Usa

Karl Lange och Usa

Efter nyår så ska jag och två av mina flickor sätta oss ner och planera för en resa till Usa. Mina flickor har släktingar i Dubuque, Iowa och det är de vi ska åka och hälsa på.

Vilken upplevelse……Vi ska även försöka att besöka ett par platser i Chicago som mina flickors farfars farfar jobbade och bodde på, han hette Karl Lange.

,

Karl Lange

Lite historia

Han korsade Atlanten 19 ggr med Lucitania, Titanics systerfartyg. Han blev känd i Chicago på den baren han jobbade på. De skrev en låt om honom som sattes upp på väggarna och den finns kvar än idag.

En liten lustig historia om Karl

En gång skulle han till tandläkaren. Han hade en bokad tid. Han skulle prova ut en tandprotes. Nu var det så att han avskydde tandläkare. När det var dags för honom att gå dit så påminde Anna, hans fru, honom att det var dags att gå till tandläkaren. ”Nej” sa han. ”Du får gå i mitt ställe”. ”Nej men jag kan inte gå o prova ut en protes som du ska ha”, sa Anna. ”Jo, vi är så lika i käften så du får göra det” sa Karl ?

När Anna kom till tandläkaren berättade hon allt för tandläkaren som bara tittade på henne o sa att han aldrig varit med om nåt konstigare. Men dom gjorde protesen och den passade faktiskt på Karl

Så var det då och det ska bli spännande att besöka platsen där Han jobbade och om jag fattat rätt så finns även bostaden kvar.

Ha en fantastisk måndag

Avslut kram ewa

3 Kommentarer

  • Haha, va lustigt att den passade honom trotts att det var Anna som provade ut den! Det ska bli spännande att se resan dit!

    Ha en underbar dag

  • Ja, det är en lustig historia men sann 🙂 Ha en nderbar dag du också min vän <3

  • Hej Ewa!

    Söker på min morfars namn och här hittar jag honom som bartender i Chicago. Minnet jag har om honom är som slussvaktare vid Nykvarn i Linköping. Minns väl mina morföräldrar Kalle och Anna! Tack för historiken! / Jan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen

Hej,

mitt namn är Ewa och det här är min lilla hörna på nätet. En blogg om tankar kring ett sundare liv, ett friskare liv med keto kost. Här kan Du läsa om mina kostvanor, min träning och min vardag. Följ med på vägen till en friskare och sundare vardag..

InstagramFacebookRSS

Prenumerera på bloggen via epost

 äkta blogg