Pepparkaksbollar
Här kommer ett fantastisk gott recept på pepparkaksbollar att ha till glöggen för dig som inte äter pepparkakor eller om Du äter enligt lchf. Receptet finns hos Jills mat men Du får det även här.
Jill kallar dem Barnsligt goda pepparkaksbollar
Gör så här:
100 g smör
3 dl mandelmjöl
1 dl valfri sötning
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlika
eller 3 tsk pepparkakskrydda
Runt om: 1,5 dl mandelspån rostade
Blanda samman ingredienserna till bollarna i en matberedare tills jämn smet. Ställ in i kylen ett tag om smeten är för kladdig.
Rulla till små bollar ca 15 stycken.
Rosta mandelspån i en torr panna, om inte färdig rostade, och krossa sedan mandelspånen något.
Rulla bollarna i mandelkrosset och ställ in i kylen för att stelna.
Ät och njut! // Ewa
0 kommentarer