Lchf bröd
Nu är jag inne på vecka två med lchf efter en ganska lång period av ”vanlig mat” Det är inte riktigt helt perfekt än och så får det vara, det tar ett tag att komma in i det igen. Jag startade mitt lchf liv 2009 och har under åren som gått haft perioder av den vanliga maten, fitnesskost och lchf/keto.
Förra veckan bakade jag ett lchf bröd som enligt mig hittills varit det bästa jag smakat. Fungerar även bra som korvbröd eller hamburgerbröd.
Hittade det hos en tjej på Instagram som kallar sig Sussi.wellness.
Här kommer receptet för dig som vill testa:
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk äppelcidervinäger (kan uteslutas)
2,5 dl kokande vatten
3 äggvitor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
Koka upp vattnet och häll det i bunken ihop med vinägern och äggvitorna samtidigt som du börjar vispa med elvisp, vispa ca 30 sekunder.
Forma 6 bular (jag gjorde 5 st, då jag vill ha dem större)
Grädda i nedre delen av ugnen hela 60 minuter
Ät och njut!!
Ha en fin torsdag //Ewa
0 kommentarer