Keto kost/strikt lchf

Vardag igen och dag 3 i strikt lchf/keto kost. Det lutar åt att det blir mer åt strikt lchf än keto då det är så att jag är allergisk mot både fisk och ägg så keto maten blir ganska tråkig till slut men jag ska göra mitt bästa och läsa på lite mer..

Jag startade min dag på jobbet med fettkaffe på 35 gram smör och 2 dl kaffe och en sportflaska med vatten.

20151228_074120

Min fula avskavda termosmugg 🙂

När jag slutade jobbet så uträttade jag en del ärenden, passade på idag istället för att trängs med en massa människor på onsdag. Hur som helst när jag kom hem var jag hungrig och hade ingen mat färdig så det fick bli kaffe och 2 st ketobollar.

DSC_0065

Planering är A och O för att lyckas så därför blev det en eftermiddag vid spisen för att göra en del matlådor. Hur tråkigt som helst att komma hem och vara hungrig och man måste ställa sig och laga till maten….lätt att det slinker ner något som man inte borde äta. Jag fick några matlådor med blandfärs,fläskfilé och kalkonfilé lätt att värma och under tiden så fixar jag några grönsaker. Perfekt!!

DSC_0070

Skriv gärna matdagbok det är också ett bra sätt att lyckas eller varför inte använda sig av en app som ex: Lifezum.

Lunchen som inte blev förrän 15.00 bestod av kalkonfilé och brysselkål, här fuskade jag lite och lät ½ dl grädde puttra samman med brysselkålen.

DSC_0072

Ingen träning idag tyvärr då jag valde att uträtta ärenden istället men i morgon blir det gymmet. Vad säger nu vågen efter julhelgen? Jo, 68,8 kg alltså har jag 0,7 hg plus men som jag skrivit om förr så vägde jag 75,6 kg i slutet av mars så sakta men säkert krymper jag. Nu tänkte jag ta 4,8 kg till därav strikt lchf/keto + att äta strikt lchf/keto och träna ger fina resultat.

Till middag ikväll som blir runt 19.00 tänkte jag ta 100 gram räkor, 2 msk majjo och ca: 2 cm purjolök + 1  ketoboll.

Då om jag har räknat rätt så ser hela dagen ut så här:

protein 58 g

fett 98 g

kolhydrater: ca 13,5 g

För lite protein och fett kan jag tycka men dagen är inte slut än så det kanske blir mer ketobollar och kanske jag höjer räkorna till 150 gram.

Hur har dagen varit för Er som ville hänga på?

Jag är så glad att så många vilja följa mig med strikt lchf/keto och jag är jätte nyfiken på vad Ni har ätit idag så hör gärna av Er.

Avslut kram ewa

4 Kommentarer

  • Jag började dagen med kaffe med smör och kokosolja. Till lunch blev det kallrökt lax, majonnäs och ruccola. Sen blev middagen så sen så däremellan tog jag en ketoboll. Middag blev omelett med räkröra:)

  • Hej Helen!! Låter så bra och gott så….ibland så skulle jag vilja kunna äta fisk och ägg men nu är det som det är. Ha en bra tisdag // Kram E

  • Hej, fint med tips om måltider. Jag har tidigare inte varit så bra med att planera vad jag ska äta och inte heller kollat mängd av protein, fett och kolhydrater, men ska nog börja med det då jag nu har svårt att komma i ketos vilket jag tidigare gjorde utan problem.
    Började dagen med att rensa i kylen efter helgens utsvävningar. Kram

  • Hej Mie!! Jag kollar ibland och då på kostbevakningen. Ungefär så här vill jag ligga 64 gram proetin, 130 gram fett och 5 gram kolhydrater men än så länge funkar det inte riktigt. Brukar bli mindra av p och f mer av k. Skönt att få bort allt skräp i kylen 🙂 //Kram E

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen

Hej,

mitt namn är Ewa och det här är min lilla hörna på nätet. En blogg om tankar kring ett sundare liv, ett friskare liv. Här kan Du läsa om mina kostvanor, min träning och min vardag. Följ med på vägen till en friskare och sundare vardag..

InstagramFacebookRSS

Prenumerera på bloggen via epost

 äkta blogg